Saulėtą rudens rugsėjo 27 d. rytą Trakų r. Aukštadvario gimnazijos 5 ir 7 klasių mokiniai, mokytojai Audrius Kazlauskas, Edita Liucvaikienė ir JMBB “Verkniukai” vadovė Česlova Pociūnienė rinkosi Aukštadvario regioninio parko kiemelyje paminėti Pasaulinę turizmo dieną ir rudens lygiadienį. Rudens spalvų nudažytu Skrebio miško pažintiniu taku keliavome iki Mošos piliakalnio.
Ar žinote, koks vandens paukštis gyvena medžio drevėje ant Kartuvių kalno? O kodėl pradeda nykti eglės? Kas laidojo savo protėvius Mošos pilkapynuose? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus dabar tikrai žino Aukštadvario gimnazijos 5 ir 7 klasių mokiniai. Mokiniai nužygiavo 9 km, dalyvavo lapų rinkimų varžybose, atsakinėjo į klausimus ir saulės atokaitoje ošiančių medžių apsuptyje mėgavosi gardžia sriuba.
Ačiū organizatoriams: vyr.ekologui Talvydui Špiliauskui, lankytojų centro administratorei Emai Stanulionienei už saugų ir turiningą žygį, kultūrologei Ritai Balsevičiūtei už skanią sriubą ir senovės tradicijų puoselėjimą.